Skip to Content

Färgfabriken är ett märkligt, mäktigt gammalt hus. Historien har satt sina avtryck  i väggarna, de gamla stentrapporna, valven och de djupa fönsternischerna. Allt som allt ryms hela 1800 personer i färgfabriken. Här kan du läsa mer om de olika rummen och deras respektive karaktärer. Välkommen in!

TIPS! Ladda ned ritningar för samtliga lokaler i DWG och PDF-format: ffk_ritning_dwg_och_pdf.zip

Takvåningen

Med sina stora takfönster och milsvida utsikt är Takvåningen en pärla, badande i ljus. Den häpnadsväckande takhöjden, de stora projektionsvänliga väggarna och Mälaren som glittrar utanför fönstren utgör en perfekt inramning för såväl bröllop som konferenser. Trots sin storlek gör de mjuka trägolven och de välisolerade väggarna att rummets akustik känns intim och pratvänlig.

Personantal: 250 sittande/250 minglande
Ritning: ffk_ritning_takvaning.pdf
Skicka bokningsförfrågan »

Lilla salen

Rummet som ligger direkt till höger innanför Färgfabrikens stora dörrar, i samma våningsplan som själva Kaféet, kallar vi för Lilla Salen. Här brukar de som vill ha discodunk välja att hålla till, men dess välvda takbågar passar egentligen minst lika bra till vita dukar som till laser och rökmaskin. Då det går att mörklägga helt här, passar lilla salen också bra till spektakulära filmvisningar och olika typer av sceniska framställningar. 

Personantal: 85 sittande/300 dansande
Ritning: ffk_ritning_lilla_salen.pdf
ffk_ritning_plan_0.pdf
Skicka bokningsförfrågan »

Bar/kafé

Rummet som till vardags hyser vårt mysiga Kafé lever också ett dubbelliv som bar. Det är här vi ses för en drink före maten och det är här de som hellre vilar fötterna sitter och myser när musiken lever i lilla salen. Men Kaféet kan också bli både föreläsningsrum och dansgolv om man inte är så många.  Baren finns redan på plats, och det fasta ljudsystemet håller för de flesta sammanhang. Bord och stolar kan enkelt tas bort eller läggas till, allt efter era önskemål.

Personantal: 50 sittare/300 fördrinkare
Ritning: ffk_ritning_kafeet.pdf
ffk_ritning_plan_0.pdf
Skicka bokningsförfrågan »

Stora salen

I Färgfabrikens hjärta visas varje år ca fem spännande utställningar av varierande karaktär och storlek. Emellanåt är dock hallen tom, och då kan man som kalasarrangör passa på att njuta av denna magnifika lokal. Fantasin skenar gärna iväg i ett rum som det här, och alla har vi våra egna associationsbanor. Det är ett rum som man inte kan låta bli att inspireras av. 

Personantal: 650 sittande/1120 stående
Ritning: ffk_ritning_stora_salen.pdf
ffk_ritning_plan_1.pdf
Skicka bokningsförfrågan »